borstweefselbehandeling vlow groot
borstweefselbehandeling vlow middel

Borstweefselbehandeling

Liefdevolle en preventieve zorg voor en meer verbinding met je borsten.

Een borstweefselbehandeling draagt bij aan het verbeteren van de borstgezondheid door middel van een liefdevolle aanraking van jouw borsten, het herstellen van de liefdevolle verbinding tussen jou en je borsten en het opruimen van oude fysieke en emotionele blokkades.

Onze borsten staan symbool voor onze vrouwelijkheid, onze seksualiteit en voor moederschap. Zij zijn ook het verlengstuk van ons hartchakra, van ons vrouwenhart. Daardoor zijn jouw borsten verbonden met liefde en ook met alles wat aan het stromen van die liefde in de weg staat.
Dat betekent dat er ook gevoelens en emoties zijn opgeslagen in je borsten. Bijvoorbeeld over hoe ze eruit zien, of oude opgedane ervaringen en emoties die je nog niet hebt verwerkt.

Net als onze baarmoeder zijn onze borsten ook een plek van wijsheid. Het liefdevol aanraken en behandelen van je borsten kan daardoor ook tot meer empowerment en autonomie leiden.
Een borstweefselbehandeling gaat dus niet alleen over een fysieke opschoning, maar ook over een emotionele schoonmaak van jouw borsten. Je herstelt de liefdevolle verbinding tussen jou en jouw borsten.

Sommige vrouwen zijn heel gelukkig met hun borsten, maar er zijn ook veel vrouwen die schaamte ervaren over hun borsten, of gevoelens van preutsheid of ingehoudenheid ervaren. Al deze gevoelens kunnen ervoor zorgen dat de energie in jouw borsten niet vrij meer stroomt, waardoor bloed en lymfe ook niet meer optimaal stromen. Dit kan leiden tot verhardingen en pijn in je borsten.

Een borstweefselbehandeling is daarom fijn om te ondergaan als: 

 • Je regelmatig gevoelige, pijnlijke, knobbelige of harde borsten hebt;
 • Je voelt dat er emoties in je borsten liggen opgeslagen die je wilt toelaten en loslaten;
 • Je van je borsten houdt en goed voor ze wilt zorgen of ze gewoon lekker wilt verwennen;
 • Je graag zwanger wilt worden en na je bevalling graag borstvoeding wilt geven;
 • Je graag wilt ervaren hoe de conditie van je borsten op dit moment is;
 • Je je vervreemd voelt van je borsten en graag de liefdevolle verbinding met je borsten wilt herstellen;
 • Je je borsten weer wilt toe-eigenen na borstkanker of na seksueel misbruik;
 • Je gewoon nieuwsgierig bent wat deze behandeling voor je kan betekenen.

Wat je verlangen ook is, je bent van harte welkom!

Wat levert een borstweefselbehandeling jou op?
Fysiek kan de doorbloeding van het borstweefsel sterk verbeterd worden en wordt ook de lymfe gestimuleerd. Hierdoor kan de afvoer van gif- en afvalstoffen en de toevoer van voedingstoffen beter plaatsvinden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en ontstekingen worden hierdoor geëlimineerd.

Hierdoor krijg je:

 • Zachtere, vollere borsten;
 • Meer stroming in je borsten a.g.v. verbeterde afvoer van de opgeslagen gifstoffen die voor verhardingen zorgden;
 • Vermindering van evt. fysieke klachten en minder kans op pijnklachten in de toekomst;
 • Meer inzicht in de huidige conditie van je borsten.

Energetisch gezien ontstaat er door de liefdevolle aanraking van je borsten:

  • Meer contact met en liefde voor je borsten; ze voelen als meer bij de rest van je lichaam horend en als “meer van jou”;
  • Contact met evt. in het borstweefsel opgeslagen oude emoties en ervaringen waardoor je deze kunt doorvoelen en loslaten;

Ik zal je hiertoe uitnodigen en hierin begeleiden.

  • Meer empowerment en autonomie; meer contact met hoe jij verlangt dat jouw borsten door anderen worden aangeraakt;
  • Inzicht in belemmerende patronen of weggestopte behoeftes en verlangens;
  • Meer vreugde over je borsten;
  • Meer contact met je gevoel van vrouwelijkheid;
  • Een opgeschoond, opgeruimd gevoel.

De meeste vrouwen ervaren een diepe ontspanning na de behandeling doordat ze vanuit hun hoofd zijn afgedaald naar hun hart.

Behandeladvies
Mijn advies is om twee tot drie behandelingen te ondergaan met drie à vier weken ertussen en daarna eens of tweemaal per jaar een onderhoudsbehandeling (net als de periodieke controle bij de tandarts). Hiermee houd je contact met de gezondheid van je borsten.
Mijn advies is mede afhankelijk van je verlangen met betrekking tot de behandeling, van de conditie en van grootte van je borsten. Hoe groter je borsten of hoe meer verhardingen in het weefsel, hoe meer behandelingen nodig zullen zijn. Na de eerste behandeling kunnen we dit samen bespreken en afstemmen. En de beslissing is natuurlijk altijd aan jou.

Het verloop van een behandeling
Na het maken van de afspraak mail ik jou ter voorbereiding van de eerste behandeling een intakeformulier, dat je van tevoren invult en terug mailt.
Het ingevulde formulier dient uiterlijk twee werkdagen vóór onze afspraak door mij ontvangen te zijn in verband met mijn voorbereiding hierop.
Jouw intakeformulier bespreken we tijdens de eerste afspraak.
Voorafgaand aan en tijdens de behandeling bespreek ik steeds wat ik ga doen.
Het eerste deel van de behandeling bestaat uit heerlijk ontspannende en ruimte gevende stretches van het hals-, borst-, en buikgebied en het tweede deel bestaat uit de behandeling van de borsten zelf.

De behandeltechnieken zijn heel zacht en ik stem steeds weer opnieuw met jou af tijdens de behandeling en ik luister naar het weefsel van jouw borsten. Ik werk heel langzaam en nodig je steeds uit om met je aandacht aanwezig te blijven.

Na afloop van de behandeling zullen je borsten meer doorbloed, opgeschoond en daardoor voller en zachter voelen. Omdat er ook een energetische opschoning plaatsvindt, kunnen herinneringen of emoties naar voren komen. Ook kan er (oude) moedheid omhoogkomen, waardoor je vermoeidheid kunt ervaren na een behandeling. Het is fijn als je na een behandeling niets meer hoeft te doen en de ruimte hebt om te kunnen zakken in de ontspanning en te zijn met wat er is.

Een borstbehandeling kun je beter uitstellen:

 • Bij acute klachten zoals koorts of acute ontstekingen in de borst;
 • Bij lichamelijke en emotionele uitputting;
 • Als je binnen een maand een mammografie, echo of thermografie gepland hebt;
 • Bij een vers litteken of open wonden;
 • In de eerst zes maanden van je zwangerschap (daarna wel mogelijk en zelfs aanbevolen!);
 • Als je hoge dosering corticosteroïden gebruikt;
 • Wanneer je borstkanker hebt en reguliere behandelingen zoals bestraling of chemo ondergaat. Als je uitbehandeld bent, kun je wel veel baat hebben bij deze behandeling!

Borstweefselbehandeling
Intake incl. 1e behandeling +/- 105 min € 125,00
Vervolgsessie 75 min. € 95,00

Het is belangrijk om te beseffen dat ik behandelaar ben en geen arts en om die reden geen diagnose van je borstweefsel kan en mag geven. Tijdens het behandelen ben ik niet op zoek naar (verdachte) knobbeltjes. Ik richt me op het vrijmaken van jouw borstweefsel.
Mocht ik toch een verharding tegenkomen dan zal ik je bij twijfel altijd doorverwijzen naar een medisch professional. Dus als je je zorgen maakt over je borsten, bv omdat je een knobbeltje voelt en het niet vertrouwt, ga dan eerst langs je huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een specialist.


Scroll to Top